problema ssh centos

intrebari si raspunsuri la problemele aparute in utilizarea serverului X

Moderator: rocky

problema ssh centos

Mesaj noude cristi100 » Joi 21 Ian 2010 1:25 pm

Salutare,

am si o mica problema cu un VDS/Centos 5.5. M-am jucat prea mult cu webmin si am inceput sa opresc procese si sa sterg module, dorind sa ajung la o versiune care sa consume cat mai mai putin ram si in acelasi timp sa imi ofere cateva lucruri ajutatoare, fiind incepator in servere. Totul cred ca a mers ok pana mi s-a pus pata pe un proces care continea si python un nume. Asa ca am sters prin ssh python (yum remove python). Dupa faza asta a inceput sa dispara cam tot din webmin. De fiecare cand ma logam gaseam tot mai putine module active pana am ramas doar cu serverele de mail ca in rest nu mai mergea nimic. Evident nici SSH. Am incercat sa instalez prin webmin dar ba nu avea dependintele instalate si nu vroia, ba nu gasea TAR pe server ca sa poata instala.

Se poate sa instalez in acest caz un server de SSH ca sa ma pot conecta sa rezolv problema intr-un fel, sau trebuie o distributie curata de centos ?

Si as mai avea o curiozitate. Daca imi spune ca apache nu mai este instalat, atunci cum de mai merge webmin ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor :)
cristi100

Re: problema ssh centos

Mesaj noude mat_mar » Joi 21 Ian 2010 7:16 pm

la stricat vad ca te pricepi..... :) :lol:... si o mai numesti mica problema... ma intreb cum arata o problema mai serioasa... kernel panic....
mat_mar

Mesaj noude cristi100 » Joi 21 Ian 2010 7:35 pm

:)) mi-am imaginat ca am bulit-o rau, dar nelucrand foarte mult cu linux m-am gandit ca poate mai e solutie. sa inteleg ca singura solutie e reinstall de centos, lucru pe care l-am cerut deja la host, dar as fi curios sa aflu de ce s-a bulit cand am dat remove la python.

"Si as mai avea o curiozitate. Daca imi spune ca apache nu mai este instalat, atunci cum de mai merge webmin ?" ramane si asta valabila :)

Asa invat ce sa ii faci. Am trecut de la hosting share la vds si cu ocazia asta am vrut sa nu consum 512 ram cu SO-ul si plesk fara nici un site inca. Asa ca m-am bagat pe webmin si am descoperit ca e un produs extraordinar de avansat fata de plesk la nivel de comenzi admin si are multe module aditionale, lucru foarte bun pentru mine pana invat tot ce imi trebuie pentru consola :)
cristi100

Mesaj noude mat_mar » Vin 22 Ian 2010 11:13 am

Webminul nu tine de apache. E rulat de un modul de perl.
Cat despre usurinta in utilizare a webminului e o intreaga poveste. Nu te baza pe el pentru configurare pentru ca din experienta iti zic, schimba structura fisierelor de conf si intr-un final face mai mult rau decat bine. Daca vrei sa faci configurari custom fa-le cu un editor text editand manual.
Au comenturi de cele mai multe ori si nu modifica decat daca esti sigur.
Daca tot vrei sa inveti nu o face pe servere in productie, foloseste masini virtuale separate pentru asta.
mat_mar

Înapoi la Configurare X